Fem Tips til at analysere en resultatopgørelse

I dagens artikel, vi vil se på resultatopgørelsen, som er den mest bedragerisk enkle af de store finansielle opgørelser. Jeg sige simpel, fordi det er bare en liste over alle indtægter, minus alle udgifterne, til at beregne, hvad der er tilbage i overskud. Det er ikke sværere end at sætte din familie budget sammen, right?
Det er hvor den vildledende del af beskrivelsen kommer. Varerne på resultatopgørelsen er nemt at manipulere af sige, mindre end ærlig forvaltning, og nødvendigvis repræsenterer ikke den sande situation på en virksomhed. Selv helt ærlige virksomheder kan have resultatopgørelser, der ikke repræsenterer økonomiske virkelighed. Pengestrømme definere økonomiske virkelighed, indtægter og udgifter definere regnskabsmæssige virkelighed.
Jo, forskellen mellem dit husholdningsbudget og virksomhedens resultatopgørelse er deres relationer til faktiske pengestrømme. Din husstand budget vil generelt matche dine indgående og udgående pengestrømme. Ikke så med en resultatopgørelse. Resultatopgørelser kan variere betydeligt fra selskabets likviditet, hvilket betyder, at en virksomhed i økonomiske problemer kan vise en “god” resultatopgørelse frem til den dag det går konkurs.
Generelt dog er resultatopgørelsen et godt sted at starte når de evaluerer et selskab. I min kommende e-bog, Fundamentals af finansielle opgørelse analyse, lå jeg ud proces til at vurdere sundhed af en virksomhed gennem regnskabet. Jeg skyder for publikation i begyndelsen af 2004, men i mellemtiden er her nogle tips og strategier til at vurdere en resultatopgørelse.
1. Opret en fælles erklæring om størrelse
Hvad er en fælles erklæring om størrelse, spørger du? Det er resultatopgørelsen, kun med hvert linjeelement, repræsenteret som en procentdel af salget. Det er nemt at gøre med et regneark på din computer, men du kan gøre det på papiret lige så godt. Nettoomsætningen er altid 100% på toppen, og hver af udgifterne, der er delt af samlede salg til ankommer en procentdel. For eksempel, hvis en virksomhed har $100 i salg og $50 i prisen på varer solgt, vil den fælles størrelse erklæring ligne indeværende:
Salg 100%
Prisen på varer solgt 50%
Bruttoresultat 50%
Betydningen af den almindelige størrelse-sætning kan ikke overvurderes. Det giver dig beregning af alle dine avancer fra brutto til netto, og viser, hvor meget hver omkostningselement tager væk fra dit overskud.
2. Opret en år-til-år sammenligningen erklæring
Det næste skridt er at gøre en år-til-år sammenligningen erklæring. Du kan ikke evaluere årsregnskab for bare et enkelt år; de skal være i forhold til tidligere år. Den eneste formel, du behøver at vide for disse beregninger er:
(indeværende år / forrige år)-1 = ændring i %
Igen, en regneark gør denne proces så meget lettere, men det kan gøres i hånden. Jeg har fem års data, hvilket giver fire år af sammenligningsdata. Denne måde, du ikke er bare at kigge på et usædvanligt godt eller skidt år for analysen. Plus du kan få et rimeligt skøn over fremtidige vækst, når du gør din discounted cash flow analyse. (Jeg vil have mere på Discounted Cash Flow i fremtiden.)
3. Læs Management diskussion og analyse
Hvis du tager dig tid til at læse MD & A, vil du have en fordel på de fleste investorer. Et flertal af individuelle investorer simpelthen springe denne del, og gå direkte til beregning af nøgletal eller kigge på EPS. Erfarne investorer ved at MD & A giver sikkerhedskopidataene indtægt opgørelse linjeelementer, og de vil tage tid at læse den.
En god forvaltning diskussion og analyse vil give dig de oplysninger du har brug for at forstå punkterne på resultatopgørelsen. Du bør få segmenteret salgsdata, koste drivere mv. i dette afsnit. Hvis du ikke kan få mening ud af MD & A, der skal udløse alarmklokker i dit hoved. Hvis du ikke finder den information du behøver i MD & A, bør du…
4. kig på noterne til koncernregnskabet (fodnoter)
Fodnoterne tendens til at være sværere at forstå end MD & A, men du får virkelig detaljerede oplysninger her. Fodnoterne er, hvor forvaltningen skjuler de beskidte vasketøj. Og når har du fyre gør dagens corporate løn at Tøjvask bunke kan få temmelig stor. Her er hvor du vil sandsynligvis finde hvad du ikke kunne i MD & A, det er bare, at i de noter, du kan have at gøre nogle lægge to og to sammen.
Tag din tid sigtning gennem dette afsnit, og forsøge at identificere erklæring indtægtsposter, der vedrører de fodnoter, du læser. Du kan gøre det anden vej rundt, så godt, og kigge efter de fodnoter, der vedrører indtægt opgørelse element.
Hvis du stadig ikke kan finde ud af, hvad virksomheden gør, efter at gå gennem MD & A og fodnoter, kan du overveje at se på en anden virksomhed. Denne ene kan være for kompliceret (eller alt for kringlet) for dine evner. Ikke føler sig dårligt om ikke at forstå business, enten. Selv den store Warren Buffett indrømmer, at han ikke forstår nogle virksomheder, og han aldrig lader sit ego løbe væk fra ham. Hvis han ikke kan forstå det, vil ikke han investere i den. Jeg vil anbefale du gør det samme.
5. kig på segmenterede data
Jeg har altid gerne kigge på segmenterede salg og fortjeneste tal til at bestemme, hvilke produktlinjer der, eller opererer virksomheder, vokser salget hurtigere end de andre. Disse oplysninger er normalt i MD & A. Hvis du kan, forsøge at finde den driftsoverskud for hvert erhvervssegment. Så kig på avancer for hvert erhvervssegment.
Du kan blive overrasket over på de forskellige rentabilitet niveauer for hvert erhvervssegment. Sammenlign segment med de hurtigst voksende salg versus segment med den højeste driftsoverskud. Hvis disse er i samme segment, er det gode nyheder. Hvis de ikke er, det er okay også.
Du ønsker at holde øje med virksomheder, der har den laveste driftsoverskud i deres hurtigst voksende segment. Dette kan medføre en nedgang i selskabets samlede rentabilitet, som salget vokser hurtigere end overskud. For eksempel, vil et segment, der vokser 5% om året, men har en margen på 10%, bidrage mere til samlede drift profit vækst end et segment, som vokser med 20% om året med en margen på 1%.
Jeg håber, du finde disse tips nyttige. Selvfølgelig, er der masser af andre analyseværktøjer, som du kan bruge til at evaluere årsregnskab. Det er vigtigt, at du holde udkig efter mere og bedre måder at analysere virksomhedens data, fordi konstant læring vil gøre dig en konsekvent bedre investor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.