Dør skære

Die skæring er en procedure, hvorved et materiale er skåret til en nøjagtig design eller form med hjælp fra en dør. Det er en kreativ proces svarende til cookie skæring. Det indebærer opskæring af figurer fra plast plader ved hjælp af en formet kniv og trykke på kanten til et eller flere lag af presenningen. Efter endt skæring, er et vist pres anvendt ved hjælp af mekaniske eller hydrauliske presser. Die skæring er undertiden kendt som dinking eller afblænding.

Til at skære en bred vifte af objekter, enkelt og hurtigt, bruger maskinerne stål regel dør. Brug saks kræver mere tålmodighed og tid. Die skæring gør den kedelig opgave at skære forskellige figurer og breve hurtigere og nemmere. De materialer, der kan være die cut omfatter ark magnet, varme og skrumpe plast, folie, selvklæbende gummi, stof, papir træ, poly skum, imiteret pels, læder, svamp og tynd metal.

Der findes forskellige typer die skæring. De mest populære er stål reglen, rotary, laser og ultralyd. Roterende dør skære også er kendt under navnet pakning die skæring. Det er normalt anvendes til skum, gummi og plast. Stål reglen dør er almindeligt anvendt til at skære folde kartoner, bølgepap kasser, pakninger, stof, plast og kompositter. For de termoplastiske materialer, der har tendens til at flosse nemt, er ultrasonic dør skære ideel. Laser kuttere er brugt til at skære akryl, kobber, messing, aluminium og hærdet glasfiber.

Die opskæringsprocessen er fundet i flere områder af industrien. En karakteristisk form er et vigtigt aspekt for aktivt salg produkter; så die-cut etiketter er reelle marketing instrumenter. Undervisning og bibliotek aids, uddannelsesmæssige og math manipulatives, lykønskningskort og invitationer, personlige keepsakes og scrapbøger er lavet af die skæring. Denne proces producerer også hjem decors, papirvarer og klasseværelset projekter. Derudover har dør skære enorme potentiale inden for digital bog dekorationer, fashion design og tilbehør samt traditionelt håndværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.